اقتصادی

توجه به توسعه پایدار و رعایت اصول محیط زیستی و اجتماعی در اجرای طرح‌های صنعتی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گفت:توجه به توسعه پایدار و رعایت اصول محیط زیستی و اجتماعی در اجرای طرح‌های صنعتی، ضرورتی انکارناپذیر است.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی 24،معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان در جلسه بررسی مشکلات معدن سرخ انگوران با تأکید بر ضرورت پایبندی مدیران و مسئولان به قوانین و مسئولیت‌های اجتماعی، گفت: اگر در سال‌های گذشته سهم قانونی یک درصد و ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به‌ درستی در منطقه هزینه می‌شد، امروز شاهد برخی نارضایتی‌ها نبودیم.

مسعود بیات‌منش اظهار کرد: امیدواریم این سفر مانند سفرهای گذشته که تصمیمات پایداری به همراه داشت، منجر به اتفاقات مثبت و ملموس برای مردم شود. حداقل انتظار این است که مسئولان به الزامات قانونی پایبند باشند.

وی با بیان اینکه مردم باید نتیجه اقدامات را در عمل ببینند، افزود: پیشنهاد می‌شود یک قطعه از پروژه‌ها به‌طور مشخص تکمیل و تحویل داده شود تا اعتماد عمومی نسبت به اجرای طرح‌ها تقویت شود. این مسیر ۹ کیلومتری باقی‌مانده، حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و تکمیل آن باید در دستور کار قرار گیرد.

معاون عمرانی استاندار زنجان همچنین به بارگذاری صنعتی در استان اشاره کرد و گفت: در برخی حوزه‌ها مانند فولاد و روی، فشار بیش از ظرفیت محیط زیست استان وارد شده است و لازم است در این زمینه بازنگری صورت گیرد تا منابع و سرزمین استان حفظ شود و نیز سلامت مردم در معرض خطر قرار نگیرد.

بیات‌منش با اشاره به مصرف بالای انرژی صنایع بزرگ استان اظهار کرد: در حالی‌ که مجموع مصرف برق خانگی در همه شهرهای استان ۱۶۰ مگاوات است، تنها ۱۱ کارخانه فولاد موجود ۱۲۰ مگاوات برق مصرف می‌کنند. بنابراین تأمین منابع، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و حرکت به‌سوی تولید انرژی پاک باید در اولویت قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: توجه به توسعه پایدار و رعایت اصول محیط زیستی و اجتماعی در اجرای طرح‌های صنعتی، ضرورتی انکارناپذیر است.

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود نیز در مجلس شورای اسلامی در مجتمع انگوران گفت:

معدن انگوران نیازمند توجه ویژه در حوزه مسئولیت اجتماعی و اشتغال بومی است

موسوی، با اشاره به اهمیت راهبردی معدن انگوران، خواستار توجه ویژه دولت به مطالبات مردم منطقه به‌ویژه در حوزه مسئولیت اجتماعی و به‌کارگیری نیروهای بومی شد.

موسوی امروز در جلسه بررسی مشکلات معدن انگوران، اظهار کرد: حضور مقام های عالی‌رتبه در منطقه نشانگر توجه آنان به ظرفیت‌ها و مشکلات این منطقه مهم است.

وی، معدن انگوران را یکی از معادن استراتژیک کشور و خاورمیانه دانست و افزود: با وجود ارزش بالای این معدن، متأسفانه اقدامات لازم در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی به‌درستی انجام نشده است. روستاهای اطراف همچنان با مشکلات زیرساختی جدی مواجه‌اند.

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دغدغه مردم منطقه در خصوص جاده دندی، عنوان کرد: این جاده در پنج قطعه تعریف شده که تنها بخشی از آن به بهره‌برداری رسیده است و پیشرفت کلی پروژه حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد است که لازم است نگاه ویژه‌ای به تکمیل این مسیر و به‌ویژه قطعه سوم آن صورت گیرد.

موسوی ادامه داد: در خصوص اشتغال نیز متأسفانه درصد بالایی از کارگران معدن از شهرستان‌های مجاور هستند. انتظار می‌رود با صدور بخشنامه‌ای از سوی وزیر، اولویت استخدام با روستاهای مجاور، سپس منطقه انگوران و در نهایت دیگر نقاط استان زنجان باشد.

وی با بیان اینکه سهم شهرستان از حقوق دولتی معادن بسیار ناچیز است، اظهار کرد: از مجموع حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی، تنها ۱۰ درصد آن نصیب شهرستان می‌شود. این در حالی است که عوارض، آلودگی، ترافیک و فرسودگی زیرساخت‌ها سهم مردم منطقه است.

موسوی خواستار تخصیص اعتبارات مشخص برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی، مذهبی، ورزشی و رفاهی از محل مسئولیت‌های اجتماعی معادن شد.

وی ضمن درخواست از وزیر برای بازنگری در وضعیت پروژه‌های جاده‌ای، گفت: ضروری است طی تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت راه و شهرسازی و شرکت‌های بهره‌بردار، روند بهسازی و تکمیل این مسیر تسریع یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟