بالاترین سرمایه انسانی هر جامعه، نیروی انسانی است
معاون اجرایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به برنامه مهمِ جوانی جمعیت و فرزندآوری که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است، گفت: بالاترین سرمایه انسانی هر جامعه، نیروی انسانی است و باید با مدیریت و برنامهریزی از این ظرفیت بهترین استفاده را داشته باشیم. همچنین با تسهیل ازدواج جوانان، اشتغالزایی و فراهم کردن امکانات لازم برای فرزندآوری زوجینِ جوان و فرزندآوری زوجینِ تک فرزند، رشد جمعیت و افزایش باروری کلی، اقدام موثری را انجام دهیم .
به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین، معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در این مراسم، با قدردانی از مدافعان امینت و سلامت و تبریک هفته سلامت اظهار داشت: باید قدردان دو نعمت خدادادی و بزرگِ امنیت و سلامتی باشیم.
وی با اشاره به شعار هفته سلامت با عنوان: “سلامت خانواده، مردمیسازی سلامت”، افزود: دلیل انتخاب این شعار به این خاطر است که تامین سلامتی بدون مشارکت خود افراد امکانپذیر نیست و به لحاظ عدد و رقم هم اگر تمامی ارگانهای ذیربط به وظایف خود عمل کنند، در بهترین شرایط 50 درصد سلامت تامین خواهد شد و 50 درصد دیگر برعهده خود افراد است.
این مسئول ادامه داد: باید عوامل خطر سلامتی را از دوران کودکی، نوجوانی و جوانی شناسایی کنیم و مداخلات لازم را برای حفظ سلامتی خود، انجام دهیم.
دکتر رحمانی با اشاره به آخرین پیمایش انجام شده در خصوص بیماری فشارخون در رده بالای 30 سال استان، اظهار کرد: طی این پیمایش 33 درصد از افراد شرکت کننده، فشار خون داشتند و از این تعداد، 58 درصد افراد از فشارخون اطلاع داشتند و 42 درصد بیاطلاع بودند.
معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه افزود: در این پیمایش، تعداد افراد دیابتی 11 درصد بود و از این تعداد، 63 درصد با اطلاع از دیابت خود تحت مراقبت بودند و 37 درصد از دیابت خود اطلاع نداشتند و از همین تعداد، حدود 67 درصد افراد دارای اضافه وزن و چاقی بودند.
این مسئول با بیان اینکه همین عوامل خطر باعث مرگ و میر میشود، گفت: به همین علت، آمار ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در استان، حدود 40 درصد، بالاترین رقم را به خود اختصاص داده و بیماریهای سرطان، تنفسی و حوادث در رتبههای بعدی قرار دارند.
معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه همچنین به اجرای پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون در سال گذشته، اشاره کرد و افزود: در این پویش از حدود 800 هزار نفر افراد واجد شرایط بالای 18 سال، حدود 700 هزار نفر غربالگری شدند.
وی نتایج این پویش را؛ قرارگیری حدود 120 هزار نفر (17 درصد) در مرحله پیش فشارخون، یعنی فشار خون 120 روی 80 ، تا 140 روی 90عنوان و تصریح کرد: از همین افراد، حدود 7 هزار نفر مشکوک به فشار خون، یعنی بالای 140روی 90 بودند که نیاز به بررسی بیشتر از نظر ابتلا به فشار خون بالا داشتند.
این مسئول با بیان اینکه قندِ خون نرمال ناشتا، زیر عدد 100است، ادامه داد: در این بررسی، 32 هزار نفر قند خون ناشتای بین عدد 100 تا 126 داشتند و 4 هزار نفر جزء افراد مشکوک به دیابت و قند خون ناشتای بالای 126بودند که نیاز به بررسی بیشتر در این زمینه داشتند.
معاون اجرایی معاون بهداشت دانشگاه در ادامه تاکید کرد: جمله “پیشگیری مقدم بر درمان است” باید نهادینه شود و علاوه بر گفتار، در رفتار و دید سلامتنگری مسئولان نیز، نمایان شود.
دکتر رحمانی با اشاره به برنامه مهمِ جوانی جمعیت و فرزندآوری که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است، گفت: بالاترین سرمایه انسانی هر جامعه، نیروی انسانی است و باید با مدیریت و برنامهریزی از این ظرفیت بهترین استفاده را داشته باشیم. همچنین با تسهیل ازدواج جوانان، اشتغالزایی و فراهم کردن امکانات لازم برای فرزندآوری زوجینِ جوان و فرزندآوری زوجینِ تک فرزند، رشد جمعیت و افزایش باروری کلی، اقدام موثری را انجام دهیم .
وی ادامه داد: در بحث افزایش جمعیت و باروری درحال حاضر شرایط خوبی نداریم و از عدد 2/1 در سال 95 به 1/65 در سال 1400رسیدیم، که رقم خوبی نیست و امیدوارم در عرض ۵سال، میزان باروری را افزایش دهیم و به عدد 2/5 که در حد جایگزینی است، برسانیم.
این مسئول با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، با 73 ماده، 81 تبصره و 237 تکلیف قانونی جهت تسهیل فرزندآوری و جوانی جمعیت ابلاغ شده است و نیازمند همت و تلاش همه مسئولان در تمامی سطوح است، گفت: امیدواریم با همراهی همه افراد جامعه، مدیریت، برنامهریزی دقیق و درست از سوی مسئولان کشوری و انجام اقدامات موثر، شاهد رفع بحران جمعیت کشور و افزایش باروری و رشد جمعیت در سالهای آینده، باشیم.