احیای واحدهای راکد و نیمه راکد به جهاد دانشگاهی محول میشود
رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی گفت: طبق توافقها بهزودی مسؤولیت احیای واحدهای صنعتی راکد و نیمهراکد به جهاد دانشگاهی محول خواهد شد. در این راستا در استان زنجان نیز تواناییهای لازم وجود دارد.
![احیای واحدهای راکد و نیمهراکد به جهاد دانشگاهی محول میشود](https://zanjanvarzeshi24.ir/wp-content/uploads/2023/11/9-6.jpg)
به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین،مسعود ابراهیمی در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک بین جهاد دانشگاهی استان زنجان و پارک علم و فناوری استان، با اشاره به اینکه توان جهاد دانشگاهی میتواند در راستای پیشبرد اهداف نظام در بخشهای مختلف کمک باشد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی شبکه وسیعی در همه استانها دارد و چند هزار محقق و فناور با این نهاد انقلابی همکاری دارند که این، ظرفیت بالایی را برای فعالیت در حوزههای مختلف بهوجود آورده است.
وی ادامه داد: در جهاد دانشگاهی 150 گروه پژوهشی در حال فعالیت هستند که در سالهای گذشته موفق به تولید دهها دانش فنی شدهاند که بخشی از آنها تجاریسازی شده و به مرحله تولید رسیده است.
وی با بیان اینکه در جهاد دانشگاهی در سراسر کشور سه پارک علم و فناوری و 70مرکز رشد نوآوری و شتابدهی فعال است، گفت: در جهاد دانشگاهی استان زنجان نیز مرکز نوآوری و مرکز شتابدهی فعال است و با تلاشهای انجامشده مرکز تجاری سازی نیز در جهاد دانشگاهی فعال شده است.
وی ادامه داد: تلاش داریم در زیستبوم فناوری و نوآوری کشور، نقشی درخور نام جهاد دانشگاهی داشته باشیم و یکی از ابزارها برای رسیدن به این هدف، تعامل با همه اجزای اکوسیستم در این حوزه است. تلاش میکنیم در این راستا در استانها نیز تعاملها را ارتقا دهیم.
رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه استفاده از توان بخش خصوصی در سرمایهگذاری برای تجاریسازی دانش موجود در جهاد جزو اهداف اصلی است، گفت: در جهاد دانشگاهی با پشتوانه استانها بهدنبال برقراری ارتباط و ایجاد پل ارتباطی بین استان و کشور هستیم.
وی با اعلام آمادگی برای کمک به استان برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده، یادآوری کرد: در قانون جهش دانشبنیان بحث اعتبار مالیاتی پیشبینی شده است که براساس آن، بخشها 20 درصد مالیات تکلیفی خود را میتوانند در حوزه دانشبنیان صرف کنند و جهاد دانشگاهی آمادگی خود را در این رابطه اعلام میکند و مشکلی از این نظر در استانها از جمله استان زنجان نداریم.
وی به ضرورت توانمندسازی صادراتی شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و افزود: جهاد دانشگاهی به این حوزه نیز وارد شده و در این بخش، خود را محدود به درون جهاد نکرده و آماده کمک به همه، با رویکرد فناورانه است.
ابراهیمی به برنامههای جهاد دانشگاهی در بخش اشتغال خرد خانگی نیز اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی تجارب خوبی دارد. ما آمادگی خود را در استان برای کمک در این حوزه اعلام میکنیم، چراکه در استان زنجان زمینههای همکاری خوبی وجود دارد.
وی به تغییر رویکرد جهاد دانشگاهی در بخش پارکها و مراکز رشد اشاره کرد و افزود: در این بخش، از نگاه حمایتی به نگاه سرمایهگذاری تغییر رویه دادهایم و معتقدیم خود پارکها باید قواعد تجارت را بدانند و پس از آن، شرکتها را نیز به این سمت سوق دهند. امکانات بالقوه خوبی نیز در این رابطه در استان زنجان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی زنجان در کنار پارکهای علم و فناوری استان، ظرفیت راهاندازی پردیس در این حوزه را دارد، اظهار کرد: زمینهای مورد نیاز در طرفین وجود دارد و با توافق میتوان این فضا را برای رونق کسبوکارها فراهم کرد. امیدواریم مسئولان استان در این رابطه کمک حال باشند.
رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاد دانشگاهی ادامه داد: راهاندازی مرکز کسبوکار ویژه زنان که پیشنهاد احداث آن از سوی جهاد دانشگاهی زنجان ارائه شد نیز نیاز به حمایت استانی دارد. امیدواریم فضا و شرایط بهگونهای فراهم شود که این مرکز راهاندازی شود و در اختیار زنان خلاق استان زنجان قرار گیرد.
ابراهیمی به پتانسیل نسبی جهاد دانشگاهی استان زنجان در بخش IT و ICT نیز اشاره کرد و گفت: فضای کاربردی مورد نیاز در این حوزهها در این واحد فراهم است و متخصصان با تجربه فعالند که میتوان از این ظرفیت استفاده لازم را برد و با حمایت، عملکرد این واحدها را میتوان گسترش داد.