دسته‌بندی نشده

نقش موثر اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در ایجاد مهاجرت معکوس

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،امام جمعه زنجان به اهمیت حفظ منابع آبی و خاکی در کشور اشاره کرد و گفت: استحصال آب با اجرای بند های خاکی، و دیگر پروژه های آبخوانداری و آبخیزداری گزینه مناسبی است که خوشبختانه کشور و همچنین استان زنجان اهتمام ویژه ای به اجرای این گونه طرح ها دارد.

وی افزود: این اقدام موجب می شود تا استحصال آب و خاک به درستی امکانپذیر شود و از سوی دیگر موجب ایجاد اشتغال بین روستائیان و مهاجرت معکوس می شود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان همچنین مهار و کنترل آب های زیرزمینی و تقویت منابع آب موجود در منطقه که از اهداف مهم اجرای طرح های آبخیزداری است را یکی از بهترین و کم‌ هزینه‌ترین روش‌ها برای مدیریت خشکسالی و سیل اعلام کرد.

در ادامه خلیل آقاجانلو مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: طبیعت قابل کنترل و پیش‌بینی نیست اما می‌توان اثرات مخرب آن را کاهش داد.

وی تاکید کرد: اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی در دشت ابهر و پروژه چهرآباد اجرایی شده است، همچنین اجرای این طرح‌ها سبب توسعه و ماندگاری روستا‌های اطراف و آبادانی روستا‌ها می‌شود.

آقاجانلو افزود: مساحت حوزه حدود ۱۱ هزار هکتار شامل روستاهای «چهرآباد، نصیرآباد، حسین‌آباد، قاضی‌کندی، سنگبین، اوزج و قالیچه‌بلاغ» است که همه روستا‌ها در بالادست حوزه هستند و خروجی حوزه، روستای چهرآباد است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برای ۱۴ میلیارد تومان برای کل پروژه هزینه شده است، گفت: این پروژه در هفته دولت امسال به بهره‌برداری می‌رسد و بعد از پایان پروژه پیش‌بینی می‌شود سالانه ۲.۵ میلیون متر مکعب از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها تغذیه شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان هدف از اجرای این طرح را کنترل سیلاب وارده به روستا و باغ‌های حاشیه آن و پایدارسازی، تقویت و توسعه منابع آب شرب و زراعی پایین دست روستا اعلام کرد.

گفتنی است که این پروژه یکی از بزرگترین طرح های آبخیزداری از نظر مالی در کشور محسوب می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟