اقتصادی

اجرای طرح یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی در استان زنجان

مدیر امور اراضی استان زنجان گفت: ۱۸ میلیون هکتار زمین زراعی در ایران اغلب به صورت قطعات پراکنده و با اندازه‌های متفاوت مورد بهره‌برداری قرار میگیرد.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی 24،داود حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار زنجان‌ ورزشی، اظهار داشت:خرد بودن و پراکندگی اراضی کشاورزی که ناشی از قوانین مختلف سابق و قانون اصلاحات ارضی و قانون ارث است، مانع اصلی پیشرفت و توسعه کشاورزی و جامعه روستایی محسوب می‌شود.

وی به دو قانون مصوب اشاره کرد و گفت: قانون حفظ کاربری و قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی توسط قانونگذاران مصوب شده که این قوانین پس از چندین سال معطلی از سال ۱۴۰۲ در حال اجرا است.

این مسئول اضافه کرد: استان زنجان به عنوان پایلوت این طرح از ابتدای سال ۱۴۰۲ شروع به کار کرده و بر اساس آمار موجود سازمان امور اراضی، تا پایان اسفند ماه که از یک هزار و 300 هزار هکتار از مجموع کل کشور ۷۸۹ هکتار مربوط به استان زنجان بوده و ما موفق به کسب رتبه اول کشوری در این حوزه شدیم.

حیدری تصریح کرد: اقدامات یکپارچه‌سازی فرآیندی از اصلاح است که زمین‌ها به صورت یکپارچه در نظر گرفته می‌شود و کار فنی روی آن‌ها انجام می‌شود، پس از اجرای کار فنی، موضوع یکجا کِشی مطرح می‌شود که هدف آن بهره‌وری بیشتر است و همچنین افزایش تولید در زندگی و معیشت کشاورزان و بهره‌برداران تأثیر زیادی دارد و یکی از محورهای اساسی توسعه اقتصادی کشور را بر عهده دارد.

وی افزود: افزایش بهره‌وری و جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی باعث معکوس شدن مهاجرت به سایر کشورها و جلوگیری از مهاجرت جوانان تحصیلکرده می‌شود و این فرآیند کشاورزی را به صورت صنعتی و مکانیزه کرده و با افزایش تولید همراه است.

مدیر امور اراضی استان زنجان به مزایای اجرای طرح تجمیع و یکپارچه سازی کشاورزی اشاره کرد و گفت :تسهیل رفع تداخلات اراضی کشاورزی، مکانیزه شدن کشاورزی، افزایش سرمایه‌گذاری، کاهش هزینه‌های تولید، حفظ کاربری اراضی، کاهش مصرف آب، بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، مکانیزه شدن کشاورزی و….را با دنبال دارد

وی به مشوق‌هایی طرح تجمیعی و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: رایگان شدن صدور اسناد اراضی، تجمیع و بیمه محصولات کشاورزی و استفاده از تبصره ۱۸ که مشوق‌های حوزه آب و خاک را شامل می‌شود، از دیگر اقدامات این طرح است.

حیدری اضافه کرد: استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای کشاورزی سنتی، تشکیل تعاونی‌های روستایی و آموزش ترویجی و آموزشی بهره‌برداران از دیگر اقدامات این طرح است

حیدری افزود:درتلاش هستیم با ارائه مشوقها ی مطلوب جذب حداکثری در اجرای طرحهای تجمیع و یکپارچه سازی را در استان در بین جامعه هدف را داشته باشیم و در کمترین زمان ممکن با ارائه بیشترین خدمات بستر افزایش و توسعه اراضی تجمیعی و یکپارچه سازی را فراهم آوریم تا شاهدافزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید باشیم.

این مسئول در پایان گفت :حفاظت از اراضی کشاورزی بعنوان میراث گذشتگان وامانت نسل آینده ،وظیفه همگانی بوده وامیدواریم با همکاری مستمر تمام دستگاههای ذیربط در استان شاهد انجام این امر مهم که نقش مستقیمی در امنیت غذائی دارد ،باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟