موفقیت استان زنجان در ارزیابی شاخص داده مکانی SDI
یکی از رویکردهای اصلی سازمان نقشهبرداری کشور، کاربردی سازی مدیریت اطلاعات مکانی است و در برنامه هفتم توسعه توجه ویژهای به اطلاعات مکانی شده است.
به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی 24،سومین رویداد GIS در سالن غدیر سازمان برنامه و بودجه کشور با حضور برخی مقامات کشوری و جمعی از صاحب نظران بخش خصوصی به همت سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد. در این رویداد به اهمیت و کاربرد GIS در زندگی امروزه و بخشهای مختلف اشاره و جمعی از کارشناسان این حوزه به ارائه مقالات و نظرات خود پرداختند.
علی مدد، دبیر رویداد روز GIS و مدیرکل سامانههای ملی و زیرساخت اطلاعات مکانی سازمان نقشهبرداری کشور در ابتدای رویداد با اشاره به اهمیت و کاربرد GIS در زندگی مبتنی بر تکنولوژی از توجه بیش از پیش مسئولان به این مقوله در کشور خبر داد. دبیر رویداد روز GIS سال 1403 گفت: روز GIS در واقع یک فرصت برای تبادل نظر در حوزه مدیریت اطلاعات مکانی بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی مرتبط با این حوزه است.
علی مدد افزود: خوشبختانه امسال رویداد GIS سال1403 با حمایت و توجه سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان میزبان و حضور مجموعههای فعال در بخش خصوصی اهمیت ویژهای پیدا کرده است.
در ادامه رویداد روز GIS امانی همدانی، سرپرست معاونت تولیدی، فنی و زیر بنایی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اهمیت دادهها در سطح کشور و جامعه، گفت: «شرایط امروز کشور و جامعه ما نیازمند این است که در حوزه دادهها و دسترسی عموم قوانین شفاف و مدونی داشته باشیم.»
همچنین گفت:«به نظر بنده در کشور بیشتر از اینکه کمبود منابع داشته باشیم با مشکل دادهها در حکمرانی روبرو هستیم که یکی از مولفههای مهم در حکمرانی به شمار میرود.»
در ادامه، میررجبی، معاون منابع طبیعی و دبیر پنجره واحد مدیریت زمین با تقدیر از سازمان نقشهبرداری کشور، به نقش مهم و تاثیر گذار این سازمان در بخشهای مختلف اشاره کرد.
وی، یکی از مهمترین اثرگذاریهای سازمان نقشهبرداری کشور و GIS در حوزه مدیریت زمین را اطلاع و پیشگیری از تغییر کاربریها عنوان کرد.
دبیر پنجره واحد مدیریت زمین گفت: امروزه نیازمند نقشه با مقیاس مناسب در بحث آمایش سرزمینی هستیم که امیدواریم با حمایت سازمان برنامه این مهم به وسیلهی GIS سرانجام مطلوب پیدا کند.
نجفی معاون وزیر نیرو نیز با حضور در سخنگاه، سه وظیفه اصلی وزارت متبوعهاش را تامین انرژی، آب و جمع آوری فاضلاب عنوان و اظهار کرد: برای انجام این تکالیف نیازمند دادههای مختلفی هستیم که علم و ابزار GIS میتواند نقش کلیدی در دستیابی به این دادهها ایفا کند.
وی در ادامه گفت: وزارت نیرو از دهه هفتاد استفاده از علم و ابزارهای GIS را در دستور کار قرار داده به گونهای که اکنون در ۹۵ درصد از شبکه سراسری برق، آب و فاضلاب از GIS بهره میبریم.
علی جاویدانه، رئیس سازمان نقشه برداری کشور، موضوع نقشهبرداری کشور را فراتر از دامنه حوزه GIS دانست و خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای اصلی سازمان نقشهبرداری کشور کاربردی سازی مدیریت اطلاعات مکانی است. همچنین وی به این موضوع اشاره داشت که در حوزه مدیریت اطلاعات مکانی، میتوان به جرات گفت مدیران و دستگاههای دولتی بیش از پیش به اهمیت GIS پی بردهاند و در ادامه افزود در برنامه هفتم توسعه توجه ویژهای به اطلاعات مکانی شده است.
در پایان نیز، از تمامی مدیران و صاحب نظرانی که دعوت سازمان نقشهبرداری کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور، برای حضور در رویداد روز GIS را پذیرفتند تقدیر و تشکر نمود.
برگزاری نمایشگاه دستاوردهای سازمانهای دولتی و شرکتهای بخش خصوصی فعال در حوزه GIS و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی از جمله برنامههای جانبی رویداد روز GIS سال 1403 بود.
تقدیر از دستگاههای ملی و استانهای برتر مشارکت کننده در شاخص ملی ارزیابی عملکرد SDI
این سازمان روز GIS را فرصتی جهت تقدیر و تشکر از دستگاه های برتر ( سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست ) و همچنین استانهای برتر ( آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خوزستان، لرستان، زنجان، کرمانشاه و گیلان ) مشارکت کننده در شاخص ملی ارزیابی عملکرد SDI دانست.