حمایت از هنرآموزان می‌تواند انگیزه‌ای برای پیشرفت و ارتقائ هنرجویان جوان باشد

مدرس کارگاه مستندسازی حوزه هنری زنجان وضعیت برگزاری دوره‌های آموزشی فیلم‌سازی در استان توسط حوزه هنری و دیگر نهادهای متولی را خوب و مناسب ارزیابی کرد و گفت: در کنار برگزاری دوره‌های آموزشی برای علاقمندان به یادگیری فیلمسازی، حمایت از هنرآموزان آموزش دیده توسط متولیان امر بسیار مهم و ضروری است که خود می‌تواند انگیزه‌ای برای پیشرفت و ارتقائ هنرجویان جوان باشد.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین،کارگاه تخصصی «مستندسازی» یکی از کارگاه‌های تخصصی و آموزشی حوزه هنری استان زنجان است که با حضور اسماعیل کرمی از مستندسازان نام‌آشنا و فعال عرصه هنرهای تصویری از اواسط تیرماه 1402در حال برگزاری است.

اسماعیل کرمی مستندساز و مدرس این دوره تخصصی که مستندسازی را بصورت تخصصی در گونه‌های مختلف مستند از سال 1384 با ساخت مستندی با موضوع محیط زیست آغاز کرده است.

مدرس کارگاه مستندسازی حوزه هنری زنجان در کارنامه هنری خود 105 اثر تولید شده فاخر و قابل تأمل در راستای معرفی و شناساندن استان زنجان در سطح استانی، ملی و بین‌المللی دارد، هدف خود از ساخت مستند را ثبت و ضبط، حفظ و نگهداری از فرهنگ، آداب و رسوم بومی استان و کشور عنوان کرد.

وی افزود: ساخت مستندهایی با موضوع حیات وحش، مستندهای اجتماعی با موضوع آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، مستندهای «تابستان خنک»، مستند دو قسمتی «ائل سایاقی (رسم ایل)» در مورد آداب و رسوم نوروزی و مستند «اروشلوق» با موضوع آداب و رسوم ماه مبارک رمضان بومی استان، مستندهای پرتره: از قریه تا قاره‌ها، «خانه‌های نورانی» با موضوع روضه‌های خانگی از جمله آثاری هستند که در کارنامه هنری اسماعیل کرمی به چشم می‌خورد. همچنین مستندهای «با کاروان اشک و فلز» با موضوع بازسازی عتبات عالیات در کشور عراق، مستند «هفت شهر عشق» با موضوع راهپیمایی اربعین و مستند «زمستان سبز» با موضوع انقلاب اسلامی در زنجان از دیگر مستندهای تولید شده توسط این مستندساز بوده است.

وی در خصوص برگزاری کارگاه «مستندسازی» در حوزه هنری استان زنجان گفت: برگزاری این دوره آموزشی در 12 جلسه‌ و با سرفصل‌های؛ بررسی گونه‌های مختلف مستندسازی، مراحل کارگردانی مستند، معرفی منابع برای یادگیری بیشتر و بیان نکاتی کاربردی برای شروع ساخت مستند و تدوین ساختار مناسب مستند و … برنامه‌ریزی شده است که تا اواخر مردادماه 1402 شش جلسه از این کارگاه تخصصی برگزار شده است.

کرمی وضعیت برگزاری دوره‌های آموزشی فیلم‌سازی در استان توسط حوزه هنری و دیگر نهادهای متولی را خوب و مناسب ارزیابی کرد و افزود: در کنار برگزاری دوره‌های آموزشی برای علاقمندان به یادگیری فیلمسازی، حمایت از هنرآموزان آموزش دیده توسط متولیان امر بسیار مهم و ضروری است که خود می‌تواند انگیزه‌ای برای پیشرفت و ارتقائ هنرجویان جوان باشد.

این مستندساز تأکید کرد: هنرجویان جوانی که به مستندسازی علاقمند هستند علاوه بر اینکه باید اهل مطالعه و تحقیق باشند بایستی با تمام مراحل فیلمسازی؛ از جمله عکاسی تا تدوین آشنا بوده و حداقل در یک مورد تخصص داشته باشند.

وی در خصوص نقش و جایگاه تحقیق و پژوهش در ساخت فیلم مستند خاطرنشان شد: اثر مستند با تحقیق و پژوهش ارتباط مستقیم دارد. در ساخت مستند باید به منابعی استناد شود که این منابع می‌تواند مکتوب و بصورت اسناد و کتابخانه‌ای و یا بصورت فیلم و عکس و شاهدان عینی که به تحقیق میدانی معروف است، باشد.

خروج از نسخه موبایل