شهرک روی به عنوان پاشنه آشیل محیط زیست مطرح است
مدیرکل محیط زیست استان زنجان شهرک روی به عنوان پاشنه آشیل محیط زیست مطرح است وگاها اطلاعات نادرست در اختیار مردم قرار میگیرد و سبب گمراهی مردم با این شهرک میشود.
به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین،محمدرضا یافتیان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه شهرک صنعتی روی در 5کیلومتر زنجان واقع شده است، اظهار داشت: مساحت این شهرک 168هکتار است، ضمن اینکه کاربری نخست شهرک در خصوص فرآوری سنگ بوده اما بعد از گذشت زمان تغییر کاربری داده است.
وی با اشاره به اینکه در خصوص بررسی مشکلات این شهرک هرچند اقداماتی انجام شده است اما مطلوب نیست؛ تصریح کرد:مشکلاتی در ارتباط با اشغال زمین های کشاورزی اطراف شهرک توسط واحدهای مجاور وجود دارد که سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل محیط زیست آنها را در این زمینه پیگیری می کنند.
مدیرکل محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه فعالیت شهرک روی در سال 78 آغاز شد بیان کرد: 63 واحد در زمینه روی در این شهرک فعال است و 36 واحد غیر مرتبط نیز در شهرک وجود دارد و برای 4200 نفر فعالیت و اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه سالانه 196 هزار تن پسماند از واحدها تولید میشود گفت: حجم پسماند روزانه واحدها 5 هزار تن و بعضا تا 6 هزار تن گزارش میشود و پسماند حاصل به لندفیل محل دفن پسماند ارسال میشود هر چند لندفیل موجود تا سال 1403 میتواند پذیری پسماند سایر شرکتها نیز باشد.
یافتیان اذعان کرد: باید این محل لندفیل توسعه یابد تا سایر صنایع نیز دسترسی سریع به این موضوع داشته باشند بنابراین یکی از سیاستهای سازمان محیط زیست ایجاد لندفیل مطابق با استانداردها است.
مدیرکل محیط زیست استان زنجان با اشاره به بحث تولید روی از خاک گفت: خاک روی یا کنسانتره روی ابتدا وارد مرحله لیچینگ میشود محلول حاصل شامل فلزات سنگین است، باقی مانده کیک لیچ دونوع کیک حاوی نیکل و کادیم و یک نوع فاقد این دو عنصر است که کیک فاقد این دو عنصر به سردهات انتقال مییابد.
وی با اشاره به اینکه هیچ آمار دقیقی از ارتباط افزایش بین بیماریها در استان و شهرک روی نیست، گفت: این درحالی است که نمی تواند گفت که فعالیتهای صنعتی در این شهرک بدون اشکال است.