صادرات 4500 قلم کالا از کشور ایران به عراق/ ظرفیت بالای استان زنجان برای حضور در بازار کشور عراق
رایزن تجاری سفارت ایران در عراق با تاکید بر اینکه شرکت های خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار خوبی برای حضور در بازار کشور عراق دارند، ابراز کرد: چیزی در حدود 4500 قلم کالا سالانه از کشور ایران به عراق صادر می شود و صادرات ایران در سال 1401 بالغ بر 10 میلیارد و 236 میلیون بوده که بی سابقه می باشد.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین ،جلسه مشترک فعالان اقتصادی استان با عبدالامیر ربیهاوی رایزن تجاری سفارت ایران در عراق عصر روز سه شنبه 23 خرداد ماه در محل سالن جلسات شهید شهریاری اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.
عبدالأمیر ربیهاوی رایزن تجاری سفارت ایران در عراق نیز در این جلسه با بیان اینکه اتاق بازرگانی زنجان ارتباطات خوبی را با کشور عراق در استان هایی چون حله، بابل و کربلا و چند شهر دیگر ایجاد کرده است، اظهار کرد: زنجان میتواند با رویکرد صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی و دیگر زمینه های موجود همکاری، روابط تجاری و اقتصادی با کشور عراق را هرچه بهتر و بیشتر دنبال کند.
وی با اشاره به مجوز راه اندازی دفتر تجاری ایران در کربلا به نام اتاق بازرگانی زنجان، گفت: این مهم به توسعه روابط تجاری و اقتصادی و صادرات استان کمک شایانی خواهد کرد و استان زنجان ظرفیت های قابل توجهی در بخش های مختلف برای حضور در کشور عراق دارد.
ربیهاوی با بیان اینکه مرکز تجاری ایران در کربلا می تواند نسبت به معرفی شرکت های بخش خصوصی استان زنجان و توانمندی های صادراتی و سرمایه گذاری آن کمک شایانی نماید، گفت: می توان از این دفتر با توجه به اهمیت استان کربلا به عنوان یکی از مهمترین مراکز تجاری ایران در بخش عراق عربی استفاده موثری نمود.
وی با بیان اینکه حضور در نمایشگاه ها می تواند یکی از اصلی ترین راه های ورود به بازار کشور عراق باشد، ابراز کرد: شرکت های موفق خوبی از استان زنجان در بازار کشور عراق حضور دارند که می توان با معرفی هرچه بیشتر واحدهای تولیدی و ظرفیت های استان و اشتراک گذاری آن با مناطق مختلف دیگر عراق، زمینه توسعه این روابط را ایجاد کرد.
رایزن تجاری سفارت ایران در عراق با تاکید بر اینکه شرکت های خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار خوبی برای حضور در بازار کشور عراق دارند، ابراز کرد: چیزی در حدود 4500 قلم کالا سالانه از کشور ایران به عراق صادر می شود و صادرات ایران در سال 1401 بالغ بر 10 میلیارد و 236 میلیون بوده که بی سابقه می باشد.
وی با بیان اینکه اخذ پروژه های ملی در عراق در بخش خدمات فنی و مهندسی حائز اهمیت بوده و می تواند در دستور کار شرکت های استان زنجان نیز قرار گیرد، اشاره ای به صادرات برق و گاز ایران به کشور عراق کرد و گفت: پروژه های انتقال خطوط و تجهیزات جانبی نیز می تواند در زمینه صادرات استان زنجان قرار گیرد.
ربیهاوی با بیان اینکه میتوان به استانهای کمتر شناخته شده عراق نیز با رویکرد صادراتی حضور پیدا کرد، افزود: رشد اقتصادی عراق در سالهای 2022 و 2023 به 2 درصد رسیده که پیشبینی میشود در سال 2024 نیز افزایش پیدا کند.
رایزن تجاری سفارت ایران در عراق با بیان اینکه در حال حاضر امنیت سیاسی و اجتماعی در کشور عراق با توجه به رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی برقرار می باشد، ابراز کرد: قانون سرمایه گذاری در عراق با استناد به قوانین بینالمللی مشوق ها و تسهیلاتی برای سرمایه گذاران در نظر گرفته که از همینرو سرمایه گذاری مشترک نیز می تواند یکی از موارد برای حضور در بازار این کشور باشد.
وی با بیان اینکه سهم ما از بازار کشور عراق در بخش واردات این کشور 8 تا 10 درصد است که میتواند با حضور سرمایه گذاران و خدمات فنی مهندسی گسترش پیدا کند، ابراز کرد: در بسیاری از بخشهای کمتر توجه شده نیز میتوان همکاری های تجاری و اقتصادی را با عراق گسترش داد.