آخرین اخباراجتماعی

53 حلقه چاه غیرمجاز در زنجان مسدود شد

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با اشاره به اینکه شرایط دشت‌ها بحرانی‌تر از حال حاضر نشود، برخی اقدامات انجام شده که از حساسیت بالایی برخور است، گفت: در این راستا در سال گذشته 320 حلقه چاه عمیق غیرمجاز و امسال تاکنون 53 حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده است چراکه اثرات چاه های عمیق بر افت آبهای زیرزمینی بسیار زیاد است.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین، اکبر باقری در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه میزان بارشها نسبت به سال گذشته 21 درصد رشد داشته است اظهار داشت: میزان بارندگی‌ها نسبت به دوره آماری طولانی مدت؛ 6.5 درصد منفی است.

وی با اشاره به اینکه از مهرماه سال گذشته تا به امروز، 234 میلی‌متر بارش در استان گزارش شده است تصریح کرد:این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که 192میلی‌متر بود افزایشی بوده است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با بیان اینکه سد تهم یک بار در سال 88 و یک بار در سال 90 سرریز کرده است گفت: ارتفاع آب این سد 27 متر پایین رفته است.

وی با بیان اینکه میزان آب ورودی به سد گلابر در سال جاری 5.13 میلیون مترمکعب است، اذعان کرد: سال گذشته میزان ورودی آب به سد 4 میلیون مترمکعب بود.

باقری حجم کل آب سد گلابر را 116میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: میزان آورد سد کینه‌ورس نیز 4میلیون مترمکعب است در حالی که این میزان در سال گذشته 7 میلیون مترمکعب بود.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با بیان اینکه سال گذشته میزان آورد سد تالوار 15میلیون مترمکعب بود گفت: خوشبختانه امسال میزان ورودی آب به 36 میلیون مترمکعب رسیده است.

باقری با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سد در استان در حال احداث است خاطر نشان کرد: سد مراش با 65 درصد پیشرفت فیزیکی در شهر دندی و سد بلوبین با 72 درصد پیشرفت فیزیکی در روند ادامه کار قرار دارد.

وی با اشاره به تخصیص حق‌آبه سد تالوار و رودخانه قزل‌اوزن، خاطر‌نشان کرد: سد مشبا 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تخصیص اعتبار تا دو سال دیگر به آبگیری می‌رسد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان افزود: جز سد مشبا و سد تهم، زنجان منبع تامین دیگری برای آب شرب ندارد با اینکه چند سال به دلایل فنی و کیفی عملیات اجرایی این سد متوقف شد اما بعد از بازنگری‌‌ها مشخص شد که کیفیت آب این سد هیچ مشکلی ندارد.

باقری با اذعان به اینکه اعتبارات مورد نیاز برای اجرای سد بلوبین و مراش تخصیص یافته است گفت: سد بلوبین در راستای تکمیل به 217میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از این مقدار 179میلیارد تخصیص یافته و 148 میلیارد دریافت شده است.

وی ادامه داد: سد مراش نیز در راستای تکمیل به 227میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اعتبار تخصیص یافته به استان 208میلیارد تومان و مبلغ دریافتی تاکنون 177میلیارد بوده است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با تاکید بر لزوم مصرف بهینه منابع آبی در استان، اظهار کرد: از مجموع هفت دشت استان، پنج دشت ابهر، خرمدره، زنجان، قیدار و سجاس ممنوعه است و در وضعیت بحرانی قرار دارد.

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح ” داناب” در استان، گفت: اجرای این طرح از سال 89 شروع شد که در آن دانش آموزان مقطع متوسطه به عنوان نسل های آینده کشور با وضعیت منابع آبی موجود و نحوه مدیریت مصرف این منابع آشنا شدند.

باقری افزود: در اجرای این طرح با تفاهم نامه ای که میان جهاد دانشگاهی، آب منطقه ای و آموزش و پرورش منعقد شده، ارتباطات شرکت آب منطقه ای با دانش آموزان بیشتر شده است تا تفکرات مربوط به مدیریت بهینه مصرف آب به آنها به عنوان پیشرانان نسل آتی منتقل شود که این امر تاکنون نتایج بسیار مفیدی داشته است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان اظهار کرد: با اجرای طرح داناب، دانش آموزان می توانند با کشاورزانی که شاید با ادبیات به روز منابع آبی آشنایی زیادی نداشته باشند، ارتباط برقرار کرده و حساسیت های موجود در این حوزه و مدیریت و مصرف بهینه منابع آبی را بیش از پیش ترویج کنند.

عکاس:متین رسولی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟