آخرین اخباراقتصادی

پروژه آبخوان روستای چهره آباد با اعتباری بالغ بر 350 میلیارد ریال، در مراحل پایانی خود قرار دارد

فرماندار زنجان عنوان کرد: پروژه احداث آبخوان روستای چهره آباد با حوزه آبخیز به مساحت بیش از 11 هزار هکتار، پیشرفت فیزیکی مطلوبی داشته و با اعتباری بالغ بر 350 میلیارد ریال در مراحل پایانی خود به سر می برد.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین ،پرویز خالقی فرماندار زنجان ضمن بازدید از پروژه احداث آبخوان واقع در مسیر سیلاب عبوری از حوزه استحفاظی روستای چهره آباد از توابع بخش زنجانرود، اظهار داشت : این پروژه که دارای حوزه آبخیز به مساحت بیش از 11 هزار هکتار می باشد، پیشرفت فیزیکی مطلوبی داشته و هم اکنون نیز با اعتباری بالغ بر 350 میلیارد ریال در مراحل پایانی خود به سر می برد.

وی افزود:پروژه آبخوان واقع در روستای چهره آباد، از آبهای سطحی 8 روستای نصیرآباد، قالیچه بلاغ، قاضی کندی، سنگبین، حمزه لی، حسین آباد، چهره آباد و اوزج تغذیه خواهد شد که براساس اعلام متولیان مربوطه، میانگین بارش های جوی در کل حوزه آبخیز قریب به 300 میلیمتر در سال پیش بینی شده است.

فرماندار زنجان گفت:این پروژه با بند خاکی همگن دارای 345 متر طول تاج، 5 متر عرض تاج و متوسط ارتفاع از بستر رودخانه به عمق 11 متر بوده و مخزنی با حجم تقریبی 500 هزار متر مکعب برای آن طراحی و درنظر گرفته شده است.

خالقی حجم عملیات خاکی در این طرح 240 هزار متر مکعب، عنوان کرد و خاطرنشان کرد:حجم عملیات فیلتر ریزی 14 هزار متر مکعب، حجم علمیات سنگی و مصالح درشت دانه نیز 10 هزار متر مکعب، حجم عملیات سنگ و ملاتی 2900 مترمکعب، حجم عملیات بتن ریزی هزار متر مکعب و حجم عملیات میلگرد بافی نیز 90 تن قلمداد گردیده است.

وی تصریح کرد: این طرح شامل لوله آبگیر تحتانی فولادی به قطر 500 میلیمتر و طول 100 متر بوده و سازه تخلیه سیلاب (سرریز) آن نیز به صورت تلفیقی از جنس سنگ ملات و بتنی اجرا شده است.

فرماندار زنجان با بیان اینکه از محاسن این پروژه می توان به مهار سیلابهای فصلی و نفوذ حدود 2 میلیون متر مکعب از آنها به سفره آب زیرزمینی منطقه، اشاره کرد و گفت:تقویت و پایدارسازی آب چاه شرب اهالی روستا و چاههای زراعی در پایین دست بندخاکی، کاهش خسارات سیلاب به روستای چهرآباد و باغات حاشیه آن، تامین آب باغات موجود و ایجاد زمینه توسعه پسته کاری در منطقه، ارتقاء معیشت ساکنان و جلوگیری از مهاجرت قریب الوقوع آنان به شهرها دانست.

خالقی اظهار داشت:بند خاکی در این پروژه با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد ریال و احداث سازه های چند منظوره کنترل سیلاب و رسوب و پایدارسازی منابع آب سطحی و زیرزمینی در سایر قسمتهای حوزه آبخیز نیز با اعتباری بالغ بر 150 میلیارد ریال به مرحله اجرا درآمده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟