صدور گواهی موضوع ماده 186قانون مالیات های مستقیم

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با اشاره به ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم اظهار داشت: دریافت استعلام و صدور گواهی مالیاتی مبنی بر بلامانع بودن صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازگانی و پروانه کسب و کار از طرف مراجع صلاحیت دار برای تمام اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل، منوط به داشتن یا تشکیل پرونده فعال در نظام مالیاتی است.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین،فیروز شکوری با بیان اختیارات حاصل از تبصره(1) ماده(219) قانون مالیات های مستقیم و در راستای تسهیل و تسریع فرآیند صدور گواهی موضوع این ماده، گفت: دستورالعمل ترتیبات اجرایی صدور گواهی موضوع ماده 186ق.م.م از سوی سازمان امور مالیاتی کشور صادر شد.

مدیرکل امورمالیاتی استان زنجان ضمن بیان اینکه دستورالعمل فوق الذکر از اول مهرماه 1401 لازم الاجرا می باشد عنوان داشت: تمامی مراحل دریافت استعلام، تهیه پاسخ و ارسال آن به مراجع قانونی، صرفا باید به صورت الکترونیکی حسب مورد از طریق ارتباط مبتنی بر وب سرویس و یا ایجاد امکان ثبت الکترونیکی استعلام از طریق کارپوشه ای مخصوص در پنجره واحد سازمان، انجام شود.

این مقام مسئول خاطر نشان شد: ارسال استعلام غیر الکترونیک، در حکم عدم استعلام بوده و فاقد وجاهت قانونی می باشد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان پیش شرط لازم جهت استعلام و صدور گواهی ماده 186ق.م.م را ثبت نام و تشکیل پرونده فعال در نظام مالیاتی دانست و افزود: با توجه به قوانین و مقررات مالیاتی از جمله ماده 169ق.م.م و آئین نامه اجرائی مربوط و ماده 16 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، دریافت استعلام و صدور گواهی برای تمام اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل، منوط به داشتن یا تشکیل پرونده فعال در نظام مالیاتی می باشد. لازم به ذکر است، ثبت نام اشخاص حقیقی متقاضی کارت بازرگانی، می بایست به عنوان بازرگان باشد.

شکوری با اشاره به بدهی های مالیاتی قابل وصول جهت صدور گواهی مالیاتی ماده 186ق.م.م اظهار داشت: در مورد اشخاص حقوقی، تمامی بدهی مالیاتی قطعی شده در سامانه های عملکردی یا وصول و اجرا، مربوط به پرونده مالیاتی شخص حقوقی شامل بدهی های مربوط به مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات های تکلیفی و حقوق، مالیات حق تمبر و جرائم مالیاتی متعلقه مقرر در قوانین و مقررات مربوط جهت صدور گواهی مالیاتی می بایست وصول گردند.

این مقام مسئول افزود: در مورد صاحبان مشاغل، بدهی های مالیاتی در منبع مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر ارزش افزوده و حسب مورد مالیات های تکلیفی، حقوق و نیز جرائم مالیاتی متعلقه مقرر در قوانین و مقررات مربوط، به تفکیک بدهی های شناسایی شده در سامانه عملکردی و سامانه وصول و اجرا باید وصول گردند.

شکوری خاطر نشان شد: در مورد بدهی های شناسایی شده در سامانه عملکردی صرفا بدهی های مالیاتی مربوط به واحد کسبی مورد استعلام، ملاک عمل می باشد. همچنین در خصوص بدهی های شناسایی شده در سامانه وصول و اجرا یا بخش وصول و اجرای سامانه سنیم، تمامی بدهی های شناسایی شده فارغ از فعالیت کسبی، ملاک عمل خواهد بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان در خصوص فرآیند و مواعد پاسخ به استعلام گفت: پس از دریافت استعلام مراجع قانونی، بدهی های مالیاتی به صورت سیستمی بررسی شده و چنانچه بدهی مالیاتی برای مودی شناسایی نشود، گواهی مالیاتی به صورت سیستمی صادر و برای مراجع ذیربط ارسال خواهد شد. در صورت شناسایی بدهی مالیاتی برای مودی، به صورت همزمان اقدامات زیر انجام میشود:
1-مراتب وجود بدهی مالیاتی به صورت سیستمی به مراجع قانونی مربوط اعلام می شود.
2-مراتب وجود بدهی از طریق پیامک به مودی اعلام و همزمان فهرست بدهی مالیاتی به تفکیک سال، منبع و مبلغ بدهی مالیاتی در پنجره واحد بارگذاری می گردد.

شکوری خاطر نشان شد: مودی مکلف است ظرف مدت 10 روز از زمان اعلام بدهی مالیاتی، با مراجعه به پنجره واحد، نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی خود یا حسب مورد ارائه مدارک پرداخت های قبلی ثبت نشده در سیستم، اقدام نماید. پس از اقدام مودی، حداکثر ظرف مدت سه روز کاری بررسی های لازم انجام، گواهی مالیاتی بصورت سیستمی صادر و برای مرجع قانونی استعلام کننده ارسال خواهد شد و چنانچه مودی ظرف مهلت ده روز اقدامی جهت پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی های مالیاتی اعلام شده به عمل نیاورد، پاسخ لازم مبنی بر عدم امکان صدور گواهی مالیاتی به صورت سیستمی با ذکر میزان بدهی مالیاتی صادر و برای مراجع قانونی ارسال می شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با بیان اینکه گواهی ماده 186ق.م.م صادره به صورت الکترونیکی به مدت سه ماه از تاریخ صدور دارای اعتبار بوده و صرفا برای مراجع قانونی استعلام کنند قابل استفاده می باشد تاکید نمود: این گواهی، مفاصاحساب مالیاتی محسوب نمی شود.

خروج از نسخه موبایل