تعداد دستگاه‌های شتاب نگار بر خط در شهرستان طارم به ۶ ایستگاه می‌رسد

ر ئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان طارم، گفت: با راه اندازی دو دستگاه شتاب نگار بر خط در شهرستان طارم، تعداد ایستگاههای شتابنگار موجود در این شهرستان به ۶ ایستگاه می‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین،سید غفور شفیعی با اشاره به سی و دومین سالگرد زمین لرزه رودبار- منجیل، اظهار داشت: احتمال وقوع زمین لرزه مشابه زمین لرزه ۶۹ رودبار در شهرستان طارم با توجه به قرار گیری در پهنه لرزه خیزی مشترک دور از دسترس نیست.

وی اظهار کرد: زمین لرزه ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ رودبار-منجیل-طارم ازنظر زمین‌ساخت صفحه‌ای، محل رویداد زمین‌لرزه در رشته کوه‌های البرز در شمال غرب ایران قرار داشت. این ناحیه در شمال با بلوک خزر و در جنوب با پهنه ایران مرکزی مواجه است. در بخش غربی این ناحیه محور، ساختارهای زمین‌شناسی دارای یک روند شمال‌غربی-جنوب‌شرقی بوده که تقریباً با بخش شمالی کمربند چین خورده فعال زاگرس موازی است.

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان طارم گفت: گسل‌های مهم در پهنه لرزه زمین‌ساختی البرز به‌ویژه در منطقه زلزله‌زده، عموماً روند خاوری باختری با اندکی تمایل به سوی شمال باختری دارند و اکثراً از نوع گسل‌های فشاری هستند.

شفیعی به وقوع زلزله‌های پیاپی طی سالهای گذشته که با حجم گسترده‌ای از خسارات مالی وجانی همراه بودند اشاره کرد و گفت: هنوز در کشور ما به ساخت و سازهای مقاوم در برابر زلزله توجه چندانی نمی‌شود و این معضل همچنان تمام نقاط ایران را با توجه به قرار گیری بر روی کمربند زلزله تهدید می‌کند.

وی بیان داشت: تصویب آئین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله در سال ۱۳۷۸، هر چند گامی مهم در جهت بهبود وضعیت ساختمان سازی در کشور بود اما رعایت نکردن مفاد آن در عمل موجب گستردگی حجم خرابی‌ها شده است که نمونه آن در زلزله بم در سال ۱۳۸۲ و زلزله سرپل ذهاب در سال ۱۳۹۶ بود.

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان طارم تصریح کرد: جهت مقابله با این معضل، تدوین یک برنامه منسجم و دراز مدت در سطح استان که منجر به کاهش آسیب پذیری از طریق مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمانها، بامدیریت قوی و علمی در این خصوص امری ضروری است.

شفیعی با اشاره به اینکه هیچ سازه مهم و استراتژیک بدون در نظر گرفتن پارامترهای زلزله نمی‌تواند ساخته شود، گفت: مهمترین پارامترها که در طراحی مقاومت سازه در برابر زلزله استفاده می‌شود، داده‌ای است که از دستگاه‌های شتابنگاری استخراج می‌شود که راه اندازی سامانه آنلاین شتابنگاری در استان مهمترین واکنش مسئولین در زمینه بحران است.

وی با اشاره به عملیاتی شدن نصب یک دستگاه شتابنگار بر خط دیگر در شهر چورزق و نصب یک دستگاه شتابنگار دیجیتال دیگر در راهدارخانه خان چایی در این شهرستان تا ۱۵ تیرماه، تاکید کرد: با راه اندازی این تعداد دستگاه شتاب نگار بر خط، تعداد ایستگاههای شتابنگار موجود در شهرستان طارم به ۶ ایستگاه می‌رسد.

خروج از نسخه موبایل