به گزارش پایگاه خبری زنجان ورزشی آنلاین،محمدرضا انصاری در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت روز ملی مهارت و کارآفرینی با اشاره به اینکه تعداد مراکز دولتی زنجان 14 مرکز است که 13 مرکز در شهرستانهای استان فعالیت میکنند، اظهار داشت:در چهار ماهه نخست امسال یک میلیون و 200 هزار نفر ساعت آموزش دیدهاند.
وی با بیان اینکه اکنون شرایطی که با اکثر موسسات و دانشگاهها وجود دارد، دیگر دانشجویان صرفاً به سمت آموزش آکادمیک و دانش تمایل کمتری دارند، تصریح کرد: کارگاهها با توجه به نیازها و محدودیتهای مالی که داریم سعی کردیم کارگاهها را تجهیز کنیم. گفتنی است برای تامین و خرید تجهیزات برای کارگاهها از خیرین در این زمینه دعوت میکنیم.
انصاری با بیان اینکه ایجاد کارگاه تخصصی که با توجه به نوسان قیمت در حال تکمیل هستیم و سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است، گفت: آموزشها نباید مدرکگرا باشد و تبدیل به دانشگاه شود، این است که اکنون دانشگاهها رشتههای مختلف چندین سال است که تولید میکند اما فنی و حرفهای عرضهمحور و تقاضا محور است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان زنجان با اشاره به اینکه ارتقای مهارت شاغلین بنگاههای اقتصادی نیز در دستور کار فنی و حرفهای قرار دارد، اضافه کرد: طرح تدوین اسناد حرف برای معرفی مشاغل و استانداردسازی مشاغل از دیگر سیاستهای مجموعه فنی و حرفهای است که در زنجان در مورد رشته معماری و صنعت چاقو انجام شده است.
انصاری با اشاره به اینکه شعار سنوات اخیر ارتباط بسیاری با مهارتافزایی دارد، اضافه کرد: در همین راستا امسال تفاهمنامههایی با پارک علم و فناوری استان منعقد شده و فرصت خوبی برای حضور واحدهای فنآور و نخبگان با مراکز فنی و حرفهای ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه صنایع ملیله و مس در این استان برند است و باید به این صنایع ارج نهاد؛ تصریح کرد:هوش مصنوعی، رباتیک، الکترونیکی، فناوری خودرو و تکنولوژی های نوین از رشته های پرمتقضایی در سنوات اخیر بوده است ولی نباید از مشاغل سنتی غافل بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان زنجان با اشاره به برگزاری مسابقات چاقو در ماههای آتی، تصریح کرد: اکنون ۶۵۰۰ شغل شناسایی و استانداردسازی شده و یکسری آموزشهای پایه به آموزشگاههای آزاد داده شده است، بنابراین باید رشتهها را تقسیم کنیم، قطعاً آموزشگاههای آزاد در آموزش پایه موفق باشند.
انصاری با بیان اینکه آموزش ICDL با حسب نیازهای خاص برای افرادی که نیاز دارند این موضوع را در ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان انجام دهیم، ادامه داد: نیاز است از جنس خود مردم در جامعه تحت عنوان بخش خصوصی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای فعال باشند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان زنجان با بیان اینکه در کارگاههای فنی و حرفهای برای به روز کردن و تکمیل کردن کارگاهها تلاش میکنیم و در حال حاضر رشته جدیدی وجود ندارد عنوان کرد: تیمهای شهری با مشارکت بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سپاه و در مکانهایی که امکان راهاندازی مراکز آموزش فنی و حرفهای نیست و تقاضا هست، خدمت ارائه میکند.
وی با بیان اینکه طبق رهگیری مشاغل دانشآموختگان، حداقل اشتغال آنها در بازار کار ۴۰ درصد مستقیم وارد بازار کار میشوند، اظهار کرد: اکنون ۱۰۰ نفر در صف انتظار آموزش تعمیرات تبلت و موبایل هستند. گفتنی است فردی که ماهر است هیچوقت بیکار نخواهد ماند، مگر اینکه از این شاخه به آن شاخه بپرد.