نخستین همایش ملی فارماکوویژیلانس و ایمنی دارو در زنجان

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،نخستین همایش ملی فارماکوویژیلانس و ایمنی دارو در زنجان که به مدت سه روز برگزار خواهد شد، به صورت ویدئوکنفرانس در سالن اجلاس مرکز همایشهای بینالمللی روزبه آغاز شده و شخصیتهای علمی از کشورهای ایران، کانادا، آلمان، مصر، انگلستان و عراق در آن سخنرانی خواهند کرد.
هدف از برگزاری این همایش، ارتقای دانش و توانایی و ارتباطات بینالمللی در حیطه فارماکوویژیلانس و مدیریت عوارض جانبی داروها با بهرهگیری از نظریات و تجربیات صاحبنظران و اندیشمندان و تحلیل یافتههای ارزشمند جهانی است.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو در این همایش بر ضرورت ثبت و بررسی عوارض نا خواسته داروها که منتهی به مصرف بهتر و پیشگیری از اشتباهات دارو پزشکی میشود، تاکید کرد.
نوشین محمد حسینی افزود: برگزاری چنین همایشها و سمینارهایی، فرصت بسیار مغتنم و موثری در راستای ثبت و بررسی عوارض ناخواستهی داروها است.
وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو، مسؤول تامین ایمنی و کیفیت فرآوردههای سلامت محور از جمله دارو، غذا، تجهیزات پزشکی و اقلام بهداشتی و آرایشی است، تصریح کرد: به منظور تامین مصرف منطقی و ایمنی در سطح عرضه و مصرف این فرآوردهها، دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور در سازمان غذا و دارو تاسیس شده است.
محمد حسینی خاطرنشان کرد: . این دفتر شامل چند گروه فعال است که یکی از بهترین و فعالترینِ آنها، گروه ثبت و بررسی عوارض ناخواستهی فرآوردههای سلامتمحور میباشد.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواستهی داروها در سال ۱۳۷۷ به همت استاد خیرالله غلامی و گلوریا شلویری تاسیس شد، گفت: این مرکز، جمعآوری گزارشهای عوارض دارویی را از طریق فرمهای زرد رنگی که به این منظور طراحی شده بود، آغاز کرد و از سال ۱۳۹۴ با ایجاد زیرساختهای الکترونیکی و بهرهبرداری از سامانهی جمعآوری عوارض دارویی، فعالیت خود را گسترش داد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه گزارشات عوارض دارویی از طریق تلفن و ایمیل نیز قابل وصول است ولی ترجیح ما، ارائه این گزارشات از طریق فرم الکترونیکی یا اپلیکیشن تیتک است.