به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان، مشهود تقیلو دز نشست خبری با اصحاب رسانه که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد به میزان اثربخشی انواع واکسنها در برابر واریانتهای مختلف کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: سیستم ایمنی بدن با تزریق دوز یادآور به سرعت نسبت به مراحل اولیه افزایش یافته و کمبودها را جبران میکند.
وی قرار گرفتن کشور در پیک ششم شیوع ویروس کرونا را با سویه امیکرون را یادآور شد و گفت: آنچه که مسلم است رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن به ویژه دز سوم در پیشگیری از ابتلا به این سویه اهمیت فراوان دارد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: میزان روزهای قرنطینه برای مبتلایان به اُمیکرون 5 روز تعیین شده است.
تقیلو با بیان اینکه 64 درصد مبتلایان اُمیکرون همچنان میتوانند ویروس را انتقال دهند، اظهار داشت: بعد از 5 روز در صورتی که تست کرونا منفی باشد از قرنطینه خارج میشود اما در صورت مثبت بودن باید تعداد روزهای قرنطینه را افزایش داد.
وی با تاکید بر اینکه ابتلای یک فرد از عضو خانواده منجر به مبتلا شدن کل خانواده در اکثر موارد به سویه امیکرون میشود، تصریح کرد: ابتلای کودکان در همه بخشها از جمله بستری و حتی بدحال شدن کودکان از دیگر تفاوتهای سویه امیکرون نسبت به دیگر سویههای ویروس کرونا است.
تقیلو با بیان اینکه بیشترین موارد مرگ در ابتلا به سویه امیکرون افراد بالای 60سال و گروههای پرخطر هستند، گفت: افراد دارای بیماری زمینهای، مادران باردار، کودکان و دیابتیها از دیگر گروههای پرخطر برای مراقبت ویژه در مقابل سویه امیکرون هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان درصد تزریق دز سوم واکسن کرونا در سطح استان را 44 درصد اعلام کرد و افزود: هرچند این درصد نسبت به میانگین کشوری بالا است ولی برای ایجاد ایمنی کفایت نمیکند.
وی به فعالیت 21پایگاه تجمیع تزریق واکسن در سطح استان اشاره و تاکید کرد: ساعات فعالیت این پایگاهها افزایش یافته و همه واکسنهای مد نظر در این پایگاهها به مراجعان تزریق میشود.
تقیلو با تاکید بر رفع مشکل موجود در تست ابتلا به کرونا در مراکز 16گانه ادامه داد: در حال حاضر نتیجه تست در اسرع وقت به مراجعان پیامک شده و اطلاعرسانی میشود .
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه دانشگاه درصدد اجرای آیین نامههای تدوین شده برای مشاغل و اصناف از جمله فعالیت مدارس است، تصریح کرد: ستاد کرونا بنا دارد در مورد ویروس کرونا با شفافیت کامل عمل کرده و اطلاعرسانی لازم را انجام دهد.
این مقام مسئول با اشاره به فوت 135 هزار نفر در کشور، تقدیم شهدای سلامت، فوت 120 نفر از معلمان و بیش از 800 نفر از رانندگان تاکسی، وقوع 6 موج و تعطیلی کسب و کارها طی 2 سالی که از شیوع ویروس کرونا میگذرد، تصریح کرد: برای زندگی کردن در کنار کرونا باید مهارتآموزی کرده و برای حل مسائل و مشکلات بتوانیم تعامل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه آمار فوتیهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در حال حاضر در سطح استان زنجان به چهار نفر در طی چند روز متوالی رسیده است، افزود: این روند یعنی افزایش آمار فوتیهای ناشی از کرونا بعد از افزایش روند ابتلا یک روال طبیعی محسوب میشود.
تقیلو با تاکید بر اینکه پیشبینیهای انجام شده کمبود دارویی در سطح استان برای درمان بیماری کووید 19 وجود ندارد، ادامه داد: استان آمادگی ارائه خدمات به بیماران بیش از آمار اعلامی کنونی را نیز در حوزه دارو دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در پاسخ به سوالی در مورد تدابیر پیشبینی شده برای اعیاد پیش رو گفت: پروتکلهایی برای وضعیت قرمز کرونایی در شهرهای استان زنجان تدوین شده است که اعلام و اطلاعرسانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه با واکسیناسیون گسترده، استرس در جامعه مقداری کمتر شده است، افزود: همچنان استرس ابتلا به کرونا در جامعه وجود دارد که برای کاهش این استرس باید نظافت و بهداشت فردی و پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و دوری از تجمعات را رعایت کنیم.