دانشگاه علوم پزشکی زنجان باید نقطه ثقل فرهنگی دانشگاههای زنجان باشد
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،دکتر پرویز قزلباش در مراسم تودیع و معارفه ضمن یادآوری مشکلات دوران ریاست خود، به نحوه عملکردش در سمت ریاست دانشگاه در مدت چهارسال اشاره کرد و گفت: از زمانی که قرار شد دکتر بختیاری این مسئولیت سنگین را از دوش من بردارد، به این فکر میکردم که چطور میتوانم از عزیزانم در خانواده بزرگ دانشگاه که در این هفت سال، سه سال به عنوان معاون درمان و در دوره اجرای طرح تحول که ملزومات و مشکلاتی داشت خدمت کردم و بعد از آن هم بیش از چهارسال در سمت ریاست دانشگاه مسئولیت داشتم، قدردانی کنم.
وی با یادی از شهدای مدافع سلامت و خدمات کادر درمان، از خدمات بهورزانی که در دورترین روستاهای استان به مردم خدمترسانی میکنند قدردانی و اظهار کرد: همه کادر درمان شبانهروز عمرشان را بر سر این کار گذاشتهاند که مردم آرامش و اطمینان داشته باشند.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه سیستم سلامت نشان داد که در مواقع بحران یک دژ عظیم و محکمی در برابر اتفاقات ناگواراست تصریح کرد: متاسفانه نتوانستیم سرمایهگذاری خوبی در این حوزه داشته باشیم و آن مقدار سرمایهگذاری اندکی هم که داشتیم حد و توان خود را در ایام کرونا نشان داد و در این راستا باید از همه پرستاران بیمارستانهای ولیعصر و موسوی قدردانی کنم. پرستاران و کادر درمانی که در روزهای عجیب کرونایی که حتی سادهترین امکانات مثل ماسک و لباس در دسترس نبود، ایستادگی کردند و برخی از آنها که به کرونا مبتلا شده بودند، دوباره بر سر کار خود حاضر میشدند و برخی از آنها الان هم از عوارض این بیماری رنج میبرند.
قزلباش با تاکید براینکه زنجان اولین استانی بود که در کشور توانست پایلوتی را ایجاد کند که الگویی باشد برای سایر استانهای کشور ابراز کرد: این مهم به همت نیروهای آزمایشگاهی و بهداشت ما امکانپذیر شد که باید قدردان آنان باشیم.
وی در خصوص واکسیناسیون در استان خاطرنشان کرد: بیش از چهارصد نفر از دانشجویان ما در کنار نیروهای پزشکی بیمارستانها ماندند و عرصه را ترک نکردند و شاهد هستیم که در مراکز تجمیعی واکسیناسیون برای محافظت از مردم ایستادند. و در این راستا، تا به امروز بیش از ۹۱ درصد مردم استان زنجان دُز اول واکسن و بیش از ۸۰ درصد مردم استان نیز واکسیناسیون کامل خود را دریافت کردند که این افتخار بزرگی برای استان زنجان است.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه آنچه ما در هدفگذاری فرهنگی استان انجام دادیم و گفتیم که دانشگاه علوم پزشکی زنجان باید نقطه ثقل فرهنگی دانشگاههای زنجان باشد گفت: در این مدت بیشترین فعالیتهای فرهنگی را داشتیم و دیدگاه من همیشه این بود که معاونت فرهنگی دانشجویی باید به معاونت فرهنگی دانشگاه تبدیل شود و این مستلزم سرمایهگذاری بیشتر است.
به گفته دکتر قزلباش در حوزهی غربالگری سرطان که ایده آن در طرح تحول برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی زنجان مطرح شد و قبل از اجرای طرح تحول در کشور، برست سنتر را در بیمارستان ولیعصر زنجان راهاندازی کردیم که در ادامه در وزارت بهداشت هم راهاندازی شد.
وی با اشاره به برگزاری جشنوارههای بینالمللی تصریح کرد: توانستیم در این مدت جشنوارههای بینالمللی زیادی برگزار کنیم که مهمترین و گل سرسبد آنها، جشنواره بینالمللی عکس سلامت روان بود. جشنوارهای که جزو چند جشنواره برتر دنیاست و سازمان جهانی عکاسی خود رسما وارد آن شد و WHO هم آن را به رسمیت میشناسد.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: همایش درس آموختههای کووید ۱۹ را هم در سطح بینالمللی برگزار کردیم و جشنواره سلامت و هنر، که با یازده هزار نفر شرکت کننده در سطح بینالمللی برگزار شد و این دستاورد بزرگی برای دانشگاه است.
دکتر قزلباش خاطرنشان کرد: در دوران مسئولیت بنده یکی از ظرفیتهایی که به وجود آمد، افزایش تختهای بیمارستانی از ۱۴۰۰ تخت در سال ۹۲ به ۲۲۱۲ تخت در سال ۱۴۰۰ است و تختهای ما با شاخص جمعیتی ۳/۱ بود که به ۹/۱ رسیده است که با احتساب تختهایی که در حال ساخت است (۴۲۰ تختخوابی و ۱۴۴ تختخوابی ولیعصر، ۱۲۸ تختخوابی سپاه، ۲۲۰ تختخوابی خدابنده ۲۲۰ تختخوابی خرمدره)، شاخص ما با بهرهبرداری از این تختها به بالای ۳ خواهد رسید .
وی با بیان اینکه در دوران تغییر و تحول، تمام بیمارستانهای زنجان بازسازی و زیرساختهای لازم نیز فراهم شد افزود: به نرخ امروز حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تجهیزات برای بازسازی فراهم است. برای مثال قبل از این در استان یک مرکز MRI خصوصی بود ولی در طی این مدت، ۴ مرکز MRI (۲ مرکز دولتی و ۲ مرکز ۲ خصوصی) راهاندازی شد و این در حالی اتفاق افتاد که قرار بود طی ۱۰ سال آینده این مرکز راهاندازی شود.