قداست جامعه پزشکی باید حفظ شود
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،محمد محرمی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی، یک سازمان مستقل دارای شخصیت حقوقی و به عنوان بزرگترین نهاد صنفی و علمی با نیم قرن سابقه، یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در ساختار جدید و از ارکان و بازوهای اصلی نظام سلامت است.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد خدمات بستری بیماران در مراکز و بیمارستانهای دولتی ارائه میشود، افزود ۸۰ درصد از خدمات سرپایی در مطبهای و مراکز درمانی غیردولتی ارائه میشود ضمن اینکه مردم نزدیک به 80 درحدمات مورد نیاز دارویی خود را هم بخش غیردولتی دریافت میکنند.
وی با تشریح عملکرد این سازمان طی ۱۰۰ روز گذشته تصریح کرد: نظام پزشکی در مدت زمان مدنظر ضمن ارائه خدمات تخصصی با حضور در جلسات مختلف و دیدار با مسؤولین در تلاش برای عمل به وظایف اجتماعی خود نیز بوده است.
محرمی با بیان اینکه سازمان با همراهی مسؤولان مربوطه در آستانه عقد قرارداد با یک شرکت تخصصی برای جمعآوری و امحای زبالههای عفونی از همه مراکز درمانی و مطبها است، گفت با انعقاد این قرارداد جمعآوری و امحای این زبالهها به شکل تخصصیتری انجام خواهد گرفت.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان زنجان پس از تعریف و بیان اهداف و وظایف سازمان نظام پزشکی به بیان عملکرد دوره هشتم سازمان نظام پزشکی استان زنجان در دوره هشتم طی 100 روز اخیر پرداخت و گفت: دیدارها و جلسات مختلفی طی 100 روز گذشته به مناسبتهای مختلف در حوزه سلامت جسم، روح و روان، بهداشت و امنیت برگزار شده است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با بیمههای پایه در خصوص نسخ الکترونیک اظهار داشت: مسئولان بیمههای پایه، قول مساعد دادند که مشکلات فرآیندی مربوطه و بسترهای نسخهنویسی الکترونیکی را با اولویت حل کنند.
محرمی با بیان اینکه عضویت سازمان نظام پزشکی در برخی کارگروههای استانی، احساس میشد که این مهم درخواست شده و نظام پزشکی باید به عنوان عضو در برخی کارگروهها از جمله ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا حضور داشته باشد، خاطرنشان کرد: فضای ساختمان ستاد مرکزی سازمان نیز محدود است و قصد احداث ساختمان جدید برای ستاد مرکزی در کنار ساختمان انجمن خیریه مهرانه داریم که جلسات مختلفی با مهندسین طراحی و معماری در این رابطه برگزار شده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان زنجان با بیان اینکه منکر اتفاقات و استثنائات و تخلفات نیستیم، گفت: هرگونه تخلفی که در جامعه پزشکی رخ میدهد حتماً باید رسیدگی شود اما نیاز به کارِ کارشناسی دارد و اگر اتفاقی برای بیمار بیفتد، نیاز به مستندات داریم که بهصورت کارشناسی، مورد رسیدگی قرار گیرد.
محرمی تعداد پزشکان متخصص و فوق تخصص شاغل در استان زنجان را ۲۸۰ نفر اعلام کرد و گفت: این استان ۴۵۶ پزشک دارای دکترای پزشکی عمومی، ۱۶۱ دندانپزشک، ۱۴۰ داروساز و ۵۱۰ شاغل در حرف وابسته مانند مامایی کار درمانی شنوایی سنجی و … هم دارد.
رئیس نظام پزشکی استان زنجان با بیان اینکه الزامی برای پرداخت تعرفه اعلامی توسط مردم وجود ندارد، افزود: همه اعتراض ما به شورای عالی بیمه بیمه است که از پنج عضو آن چهار نفر خدمات گیرنده و فقط یک نفر خدمات دهنده است.
وی از ورود معاونت درمان وزارتخانه به موضوع کارت خوان در مطبهای پزشکان اشاره و تاکید کرد: پزشکان از نجیبترین اصناف در پرداخت مالیات هستند.
محرمی به مشکل مطرح شده در مورد صدور نسخه الکترونیکی اشاره و تاکید کرد: در جلساتی که برگزار شده ۴۲ بند از مشکلات موجود در مورد صدور نسخ الکترونیکی احصا و ارائه شده است که همکاران بیمه پاسخگوی همه این مشکلات نیستند به طوری که حتی درخواست تعدیل اجرای 6 ماهه این طرح هم ارائه شده است.
محرمی در خصوص دفع پسماند مراکز درمانی خاطرنشان کرد: پسماندها بهصورت افسارگسیخته و نامنظم بود که چندین جلسه برگزار شده که این هفته نهایی میشود تا پسماندها بهصورت سالم و بیخطرسازی دفع شود.
وی افزود: در حال حاضر عمده پسماندها بهصورت صحیح و بیخطرسازیشده، دفع میشوند.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان زنجان در خصوص مناسبسازی مطبها گفت: مناسبسازی، اتفاقی است که در سالهای گذشته افتاده و ما را با چالش مواجه کرده است.
وی اظهار داشت: الان مناسبسازی در احداث ساختمانهای جدید بهخصوص در مراکز پرتردد، رعایت میشود و در این زمینه کوتاه نمیآییم اما اتفاقی که در سالهای گذشته افتاده، دست ما را بسته است.
محرمی با بیان اینکه مناسبسازی، مشکل جامعه پزشکی و سازمان نظام پزشکی نبوده و مشکل کلان فضاسازی شهری است، خاطرنشان کرد: طبق هماهنگی با شورای اسلامی شهر، مقرر شده که قسمتی از شهر زنجان بهصورت شهر یا دهکده سلامت باشد تا از بافت مرکزی و سنتی شهر، جدا شویم.