به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،«حسین شهرستانی» از عواقبی که بازار لوازم خانگی پس از ممنوعیت کالای خارجی به آن دچار میشود گفت و در پاسخ به این پرسش که آیا تولیدکنندگان داخلی قادر به تامین بازار لوازم خانگی هستند یا خیر اعلام کرد که در برخی کالاها امکان صادرات هم وجود دارد: «در برخی از این اقلام از نظر کمی و کیفی قادر به تامین بازار هستیم و حتی میتوانیم صادر کنیم. وسایلی مثل بخاری گازی، اجاق گاز و لباسشویی دوقلو و آبگرمکن گازی. در برخی اقلام نیز قطعا کمبود داریم و از نظر تنوع و کمی و تعدادی شاید بازار را نتوانند به صورت کامل تامین کنند. مثل لوازم کوچک برقی آشپزخانه که البته تولیداتی در داخل وجود دارد اما تنوع و تعدادش کم است.»
شهرستانی باور دارد سرنوشت لوازم خانگی با ایجاد این محدودیتها کاملا بستگی به رویکرد تولیدکنندگان دارد که چطور به این محدودیتها نگاه کنند و چه استفادهای از این فرصت به وجود آمده بکنند: «اگر از این فرصت که برایشان به وجود آمده بتوانند در دراز مدت استفاده کنند با فراغ خاطر سرمایهگذاری کنند و تحقیق و توسعه ایجاد کنند و برندسازی کنند بازار خوبی در آینده خواهیم داشت و صنعت لوازم خانگی در ایران پیشرفت خواهد کرد.»
به گفته شهرستانی اما اگر به این فرصت به چشم یک رانت بزرگ نگاه شود و تولیدکنندگان فکر کنند با این اوصاف دیگر رقیبی در بازار نیست و کالاهای خود را از نظر کمی و کیفی ارتقا ندهند و درجا بزنند، کاملا ماجرا عوض میشود: «مبادا این موضوع شبیه به انحصار در صنعت خودرو کنند و همان بلا سر مردم بیاید. بازار لوازم خانگی نباید همان مسیر اشتباه را طی کند و فعالین این حوزه باید به این درک برسند.»
او به اعتمادی که سیاستگذار به تولیدکنندگان شده اشاره میکند و میگوید با این اعتماد، دولت و حاکمیت کاری کرده که توپ در زمین آنها باشد و در قبال این موضوع، آنها نیز باید پاسخگوی اعتماد سیاستگذاران باشند و بتواند پاسخگوی نیاز مردم باشند.
شهرستانی ابراز امیدواری کرد که تولیدکنندگان از این فرصت طلایی که به آنها داده شده بتوانند به بهترین شکل استفاده کنند: «چرا که لوازم خانگی مانند بازار خودرو نیست که بتوان همیشه کنترل کرد و نظارت بر این بازار بسیار هزینه ساز است و امید میرود تا تولیدکنندگان در این فرصت بتوانند بازار را به طور کامل تعیین کنند.»
منبع :دیجیاتو