چگونه مشکل از کار افتادن برنامه در ویندوز ۱۰ را برطرف کنیم؟

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،دلایل مختلفی برای از کار افتادن برنامه در ویندوز ۱۰ وجود دارد، از آپدیت نامناسب ویندوز گرفته تا خطاهای سیستمی. اگر راه‌های رایجی مانند آپدیت سیستم یا نصب مجدد برنامه مشکلتان را برطرف نکرد، باید روش‌های دیگری را امتحان کنید.

رفع از کار افتادن برنامه در ویندوز ۱۰

۱. اسکن SFC

فایل‌های سیستمی خراب می‌توانند منجر به هرگونه کرش و خطایی در ویندوز شوند. خوشبختانه ویندوز به اسکنر SFC یا System File Checker مجهز شده که می‌تواند این فایل‌ها را تعمیر کند. برای استفاده از این ابزار، مراحل زیر را دنبال کنید:

 
SFC /scannow

 

صبر کنید فرایند تکمیل شود و سپس سیستم‌تان را ریستارت کنید. پس از بالا آمدن سیستم، عملکرد برنامه‌ها را بررسی کنید، شاید دیگر با مشکل کرش کردن برنامه مواجه نشوید.

۲. ریست برنامه

برخی مواقع یک آپدیت نامناسب یا یک باگ می‌تواند برنامه‌ای را ناپایدار کند. اگر از کار افتادن تنها محدود به یک یا دو برنامه در ویندوز ۱۰ باشد، می‌توانید آن‌ها را ریست کنید. شاید با اینکار مشکل‌تان برطرف شود. با مراحل زیر یک برنامه را در ویندوز ۱۰ ریست کنید:

 

 

این موضوع را مدنظر داشته باشید که با ریست یک اپ، تمام داده‌های آن هم پاک می‌شود. پس از انجام این کار، سیستم را ریستارت کنید و عملکرد برنامه را دوباره مورد بررسی قرار دهید.

۳. ریست فرایند مایکروسافت استور

پاک کردن کش مایکروسافت استور یکی دیگر از راه‌های رفع از کار افتادن برنامه در ویندوز ۱۰ محسوب می‌شود. در همین راستا اگر ریست کردن یک برنامه کمکی به رفع مشکل نکرد، زمان آن می‌رسد که فرایند مایکروسافت استور را ریست کنید.

 

با این کار، مایکروسافت استور ریستارت می‌شود. حالا باید احتمال کرش کردن برنامه را دوباره امتحان کنید.

۴. رجیستر مجدد برنامه‌های ویندوز

اگر سیستم‌تان چندین حساب کاربری دارد و مشکل کرش کردن تنها برای یکی از این اکانت‌ها رخ می‌دهد، می‌توانید مالکیت ویندوز استور را در حسابی که از آن استفاده می‌کنید، دوباره ثبت کنید. برای چنین کاری مراحل زیر را دنبال کنید:

 

 

 

 

 
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}

 

در پایان برای بررسی رفع مشکل، سیستم را ریستارت کنید.

۵. بررسی وجود ویروس یا بدافزار

اگر سیستم‌تان دچار بدافزار یا ویروس شده باشد، می‌تواند برنامه‌ها را مجبور به کرش کند. بنابراین در صورت مواجه با چنین مشکلی، کامپیوترتان را برای وجود هرگونه بدافزار اسکن کنید. اگر روی سیستم‌تان آنتی ویروس نصب کرده‌اید، از آن استفاده کنید. در غیر اینصورت به سراغ مایکروسافت دیفندر بروید.

 

۶. اجرای DISM

اگر هیچ‌کدام از راه‌های بالا کمکی به مشکل شما نکردند، DISM یا Deployment Image Servicing and Management‌ را امتحان کنید. DISM هم مانند SFC یکی از ابزارهای سیستمی برای تعمیر ایمیج‌ها و فایل‌های ویندوز است. برای استفاده از آن مراحل زیر را دنبال کنید:

  • قدم اول:‌ منوی استارت را باز کرده و برای دسترسی به کامند پرامپت، عبارت cmd را تایپ کنید. کامند پرامپت را به عنوان Administrator اجرا کنید.
  • قدم دوم:  دستورات زیر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید.
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

 

پس از اجرای دستورات بالا، سیستم‌تان را ریستارت کنید و عملکرد برنامه‌ها را مورد بررسی قرار دهید.

راه‌حل‌های بالا به احتمال زیاد می‌توانند مشکل از کار افتادن برنامه در ویندوز ۱۰ را برطرف کنند. سعی کنید سیستم عامل دستگاه‌تان را هم همیشه بروز نگه دارید تا با دریافت جدیدترین آپدیت‌ها، هرگونه باگ احتمالی یا ناپایداری سیستم از بین برود.

خروج از نسخه موبایل