به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،عباس لطفی با اشاره به این که امسال به علت کاهش بارندگی ها، وقوع حریق های احتمالی زودتر از موعد دور از انتظار نیست گفت: توانمندسازی جوامع محلی نخستین گام به منظور مقابله با آتش سوزی مراتع و جنگل هاست چون بخاطر نزدیكی به كانون های آتش سوزی، دسترسی بسیار آسان تری برای اطفای حریق دارند.
وی افزود: سامانه 1504 و 139 امداد و جنگل که رایگان نیز است، به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی می باشد.
لطفی در ادامه گفت: از مردم و دلسوزان طبیعت تقاضا داریم تا با مشاهده هر گونه آتش سوزی در اراضی ملی، جنگل ها، تخریب و تصرف، قاچاق چوب و … در اولین فرصت با این سامانه تماس گرفته و موضوع را به همکاران گزارش دهند تا در سریع ترین زمان ممکن به مکان اعلام شده اعزام شوند و اقدامات لازم را انجام دهند.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان گفت: اطفاء حریق در ساعات اولیه می تواند از گسترش آتش به مناطق مختلف جلوگیری کند و این خود موجب کاهش خسارات آتش سوزی می شود.
لطفی خاطر نشان کرد: اگر قبل از رسیدن نیروهای اطفاء حریق، دهیاران با کمک جوامع محلی با رعایت نکات ایمنی اقدام به اطفاء نمایند، قطعا آتش در کمترین فرصت و مساحت خاموش می شود.
این مقام مسئول افزود: از جوامع محلی خواهشنمدیم به خاطر جلوگیری از ناهماهنگی و بروز سوانح ناخواسته در هنگام حریق با نیروهای یگان حفاظت همکاری های لازم را داشته باشند و نزدیک ترین مسیر دسترسی به محل حادثه را به عوامل اطفاء حریق ارائه نمایند.
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان زنجان حفاظت از منابع طبیعی را وظیفه همگانی دانست و گفت: میتوان با اندکی دقت، احساس مسئولیت و انجام اقداماتی ساده جلوی نابودی بخشی از سرمایههای عظیم خدادادی و خسارتهای هنگفت را گرفت.
لطفی در پایان به مردم توصیه کرد، از رها کردن بطری های شیشه ای و پلاستیکی در طبیعت خودداری کنند، ته سیگار روشن را به سمت مراتع، جنگل ها و علوفه های خشک پرتاب نکنند، و از روشن کردن آتش به منظور تهیه چای یا گرم کردن غذا در مناطق مستعد آتش سوزی پرهیز کنند.