انتقال زندان زنجان به خارج از شهر
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،حجتالاسلام حسین بنیادی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت:زنجان استانی است که جمعیت کیفری و جرائم در آن خیلی بالا نیست و دستگاه قضا تلاش کرده که ورودی زندانها را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه نخستین فراوانی جرائم در استان موادمخدر و دومین آن سرقت است تصریح کرد: کمتر از ۵۰ نفر زندانی خانم در زندانهای استان هستند که جرائم آنها شامل قتل، سرقت، موادمخدر و محکومیتهای مالی است.
سرپرست اداره کل زندانهای استان زنجان با اشاره به انتقال زندان به خارج از شهر خاطر نشان کرد: قانون این است که زندان باید خارج از شهر باشد، اما در مرکز استان باید یک بازداشتگاه عمومی و اردوگاه و کانون اصلاح و تربیت داشته باشیم.
بنیادی با بیان اینکه تلاشهای بسیاری درباره انتقال زندان انجام شده است، تصریح کرد: در تلاش هستیم که این موضوع را پیگیری کنیم تا محقق شود که امیدواریم در چند سال آینده این مشکل حل شود.
وی با اشاره به اینکه ورودی پروندهها به شوراهای صلح و سازش ۳۳۸ پرونده بوده است که از این تعداد ۱۷۴ مورد به صلح و سازش منجر و مختومه شده و ۱۶۴ فقره نیز تاکنون به نتیجهای نرسیده است، اضافه کرد: صلح و سازش در درون زندانها از اولویت سازمان زندانهاست و تسریع فرآیندها، حفظ کرامت انسانی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از مزایای آن به شمار میرود.
سرپرست اداره کل زندانهای استان زنجان اقدامات روانشناختی و رواندرمانی را از رویکردهای ادارهکل امور زندانها برشمرد و افزود: در این اداره مرکز خدمات اجتماعی فعالیت میکند که هدف آن تکمیل چرخه اصلاح و حرفهآموزی است. در سه ماهه نخست امسال ۷۴۵ نفر در ۲۶ رشته آموزشی ثبتنام کردند و از مهمترین این رشتهها میتوان به کشاورزی، دامپروری، پرورش گل، پرورش ماهی، سیمکشی ساختمان، عیبیابی خودرو، کفاشی، نانوایی سنتی و قلمزنی روی مس اشاره کرد و این مرکز وام خوداشتغالی به آموزشدیدگان اعطا میکند و زندانیان میتوانند برای خود درآمد داشته باشند.
این مسئول ادامه داد: از طریق انجمن حمایت از زندانیان، ماهیانه کمکها و بستههای حمایتی به خانواده زندانیان تعلق میگیرد. همچنین ۷۲۷ خانواده زیر پوشش مرکز اجتماعی قرار داشته و موضوع توانمندسازی خانواده زندانیان نیز در دستور کار است که در همین راستا هر هفته به دو تا سه خانواده سرکشی میکنیم.
بنیادی به راهاندازی دادرسی الکترونیکی اشاره کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد اعزام مراجع قضایی زندانهای استان از طریق دادرسی الکترونیکی انجام شده و ۱۳۱ نفر هماکنون از طریق پابند الکترونیکی تحت نظارت هستند که جرائم معین امکان استفاده از پابند دارند و محدوده تردد آنها مشخص است و زنجان در این زمینه رتبه نخست کشور را دارد.
این مقام مسئول به کاهش ۱۴ درصدی ورودی زندانیان اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر تعداد زندانیان مهریه در زنجان به صفر رسیده است.
سرپرست اداره کل زندانهای استان زنجان درباره اشتغال زندانیان نیز گفت: تاکنون اشتغال زندانیان به ۷۲ درصد رسیده است و طی سال گذشته ۱۸ نفر از قصاص رهایی یافته و امسال نیز دو نفر رهایی پیدا کردند.